30 november 2021

De lekkerste Engelse biersoorten die verkrijgbaar zijn in Nederland

2 min read

Het is alom bekend dat de Engelsen wel een lekker biertje lusten. Het is dan ook niet zo gek dat Engeland beschikt over enkele van de beste bierbrouwerijen én de lekkerste biersoorten. Gelukkig houden de Engelsen hun lekkere bier niet helemaal voor zichzelf, en zijn enkele van hun beste biertjes ook verkrijgbaar in Nederlandse slijterijen en online bierwinkels. Ben jij wel nieuwsgierig naar Engels bier? In dit artikel staan de drie populairste biersoorten van Engeland voor je op een rijtje. En geen zorgen! Want al deze biersoorten vind je gewoon in meerdere Nederlandse online bierwinkels en slijterijen.

Thornbridge Brewery

De Thornbridge brewery is één van de meest populaire bierbrouwerijen van Engeland. Zo populair dat dit bier zelfs te zien is geweest in de wereldberoemde televisie-serie Peaky Blinders! Thornbridge Brewery is zeer geliefd in Engeland door zijn unieke biersmaken én de mooie verpakkingen. Thornbridge staat bekend om zijn krachtige biertjes, en hun gebrouwen bier word dan ook vaak in Engelse pubs geschonken. Deze brouwerij heeft zich overigens niet beperkt tot slechts één soort bier, maar maakt ook verschillende speciaalbiertjes zoals bijvoorbeeld India Pale Ale, Wit bier en Jaipur.

Camden Town Brewery

In tegenstelling tot Thornbridge Brewery, heeft Camden Town Brewery zich juist wel beperkt tot enkele zeer populaire biersoorten. Camden Town Brewery staat dan ook bekend om zijn simpele maar lekkere bier. Het is in relatief korte tijd uitgegroeid tot één van de snelstgroeiende bierbrouwerijen in de wereld, en hun zeer toegankelijke bier valt in de smaak bij zowel fijnproevers als beginners. Door de authentieke ingrediënten en de frisheid van het bier, onderscheid Camden Town Brewery zich met succes van de andere biersoorten op de markt. Ben je van plan dit biertje binnenkort uit te proberen? Zorg er dan voor dat je het biertje goed koud drinkt!

Mount St Bernard Abbey

Ook Engeland beschikt over zeer veel brouwerijen die zich hebben gevestigd in religieuze kloosters. Bier dat afkomstig is uit zo'n goddelijke omgeving noemen we ook wel liefkozend het Trappistenbier. En het Trappistenbier dat afkomstig is uit Mount St Bernard Abbey is één van de meest populaire soorten bier op de Engelse markt. De monniken van dit klooster hebben zonder twijfel veel aandacht en liefde gestoken in hun bier, want het biertje is namelijk geliefd bij zowel liefhebbers als twijfelaars. Door de warme ondertonen van pure chocolade en karakmel, is dit Trappistenbier veel zoeter dan normaal bier. Dit maakt dit bier het perfecte biertje om te delen met mensen die nog niet eerder bier hebben gedronken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *