30 november 2021

De lekkerste toetjes die je kunt maken met Baileys

2 min read

De meeste liefhebbers van alcoholische versnaperingen zijn inmiddels wel bekend met de populaire Baileys. Deze van oorsprong Ierse likeur is zeer geliefd door zijn warme smaken van vanille en room. Het drankje is dan ook met zeer veel verschillende drankjes te combineren, denk bijvoorbeeld aan koffie, frisdrank en chocolademelk. Toch weten veel mensen nog altijd niet dat je deze likeur ook zeer goed kunt gebruiken in recepten voor desserts. Ben jij wel benieuwd naar de mogelijkheden van dit populaire mixdrankje? In dit artikel vind je de drie populairste desserts die nóg lekkerder worden met een beetje Baileys erbij.

Brownies

Wie houdt er nou niet van een lekkere brownie? Dit chocolade dessert is zeer geliefd bij zowel jongeren als ouderen, en wordt zowel warm als koud gegeten. Brownies zijn verkrijgbaar in vele smaken en maten, maar toch kiezen veel mensen ervoor om ze zelf te maken. Dit komt onder andere doordat brownies vrij gemakkelijk te maken zijn en weinig ingrediënten bevatten. Er zijn een heleboel mogelijkheden om je brownie nog wat interessanter te maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van het toevoegen van witte chocolade? Of je kiest ervoor om de brownies te injecteren met een beetje vanillelikeur. Dit zorgt niet alleen voor een alcoholisch tintje aan je dessert, maar ook voor een lekkere zachte vanillesmaak aan je heerlijke brownies!

Appeltaart

Eerlijk is eerlijk, appeltaart eten we natuurlijk niet alleen als dessert. Wij, Nederlanders, eten appeltaart ook als gebak en als lekkernij bij de koffie. Dit recept is oorspronkelijk afkomstig uit de Verenigde Staten en daar eten ze appeltaart voornamelijk als warm dessert na een uitgebreid diner. En laat Baileys nou perfect passen bij dit lekkere en vooral zoete dessert. Je kunt ervoor kiezen om de likeur mee te mixen in het appelbeslag, maar je kunt de likeur ook later over de appeltaart heen gieten. Vergeet ook vooral de kaneel niet, zodat je een beetje pit kunt toevoegen aan dit zoete dessert.

Tiramisu

Het laatste dessert op dit lijstje is misschien wel het meest populaire dessert in Nederland. Tiramisu is allang niet meer alleen geliefd bij de Italianen, ook wij eten het met z'n allen regelmatig. Tiramisu staat alom bekend als een zeer veelzijdig dessert, omdat je er eigenlijk altijd je eigen draai aan kunt geven. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van karamel of chocoladevlokken. Het toevoegen van een alcoholische likeur zorgt voor een échte volwassen tiramisu, die je gasten zeker zal doen watertanden. Én het recept is supergemakkelijk omdat je de likeur simpelweg over de normale laagjes giet. Weinig extra moeite, en veel extra plezier dus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *