27 januari 2022

Gezellige avonden met vrienden!

3 min read

Door het coronavirus en de bijbehorende maatregelen is erg veel gesloten en is weinig toegestaan, maar wat kijken we ernaar uit om weer samen te komen en bij te kletsen in het favoriete cafe of de kroeg. Hedendaags zullen we ons nog aan alle maatregelen moeten houden, maar zouden we volgend jaar misschien wel weer plaats kunnen nemen op de terrasjes. In dit blog blikken we alvast vooruit op welke activiteiten je zou kunnen doen wanneer we weer verantwoord met vrienden bij elkaar mogen komen!

Kies voor een spelletjesavond

Wanneer we weer met vrienden en vriendinnen bij elkaar mogen komen, zou je ervoor kunnen kiezen om een spelletjesavond te organiseren. Kies bijvoorbeeld voor verschillende bordspelletjes, waarna je de gehele avond plezier kunt hebben met elkaar! Je zou er ook voor kunnen om een drankspelletjes avond te organiseren, waarbij verliezers shotjes moeten drinken of een eventuele opdracht zullen moeten uitvoeren. Een bekend drankspel s bijvoorbeeld het Bingo drankspel, is er veel te doen met kaarten en zo zijn er nog veel meer drankspelletjes te bedenken.

Er zit echter wel een keerzijde aan het spelen van drankspelletjes. Je zult verantwoord moeten spelen en elkaar in de gaten moeten houden, voordat er iemand zich gaat comazuipen. Het kan ook zo zijn dat er een vriend verslavingsgevoelig is, waarna hij meer drinkt en zelfs uiteindelijk in de verslavingszorg terecht zal komen. 

Door duidelijk een grens te stellen en elkaar op een verantwoordelijke wijze in de gaten te houden, zullen jullie enorm veel plezier ervaren en is een spelletjesavond een geschikt idee om te doen wanneer je elkaar een lange tijd niet hebt gezien!

Een bezoek aan de kroeg!

Wanneer de horeca weer de deuren mag openen, zou je er ook voor kunnen kiezen om een bezoek te brengen aan jullie favoriete kroeg. Zo kun je kiezen om een speciaalbieravond te organiseren in de kroeg, waar je zult beschikken over de bieren, de sfeer, maar je ook nog eens de lokale horeca steunt! De horeca kent natuurlijk een erg moeilijke periode en maken zij erg veel verlies, waardoor jij ze kunt steunen door een bezoek te brengen aan de kroegen in plaats van thuis een gezellige avond te organiseren!

Festivals in 2021, weer online of verblijven op het festivalterrein?

We kijken er natuurlijk in eerste instantie naar uit om weer samen te komen, maar verheugen we ons ook massaal op de aankomende festivals volgend jaar. Het is nog even de vraag of deze door kunnen gaan en kan de beslissing nu nog niet worden gemaakt, maar is er ook een kans aanwezig dat de festivals weer via een livestream zijn bij te wonen. Grote festivals zoals Tomorrowland en Pukkelpop trekken natuurlijk vele mensen over de gehele wereld aan, waardoor het zomaar kan gebeuren dat de overheid ook aankomend jaar de grote festivals schrapt. 

De eerste stap is in ieder geval om weer met vrienden bij elkaar te komen, waar we ons dan ook massaal op verheugen. Houdt vol, zodat we zo snel mogelijk weer bij elkaar over de vloer kunnen komen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *