28 januari 2022

Gezond en gevarieerd eten als je alleen woont

3 min read

Ga je binnenkort voor het eerst op jezelf wonen of kom je juist net uit een lange relatie en woon je sinds jaren weer eens geheel alleen? Of ben je iemand waarvan de partner vaak weg is voor het werk of op andere uren werkt, zodat jullie vrijwel nooit samen eten? Dan zal je merken dat gezond en gevarieerd eten een stuk lastiger wordt. Het is gewoon minder aanlokkelijk om een tijd in de keuken te staan als je met niemand jouw baksels kunt delen. Toch blijft het belangrijk om niet iedere avond iets makkelijks (en vaak ongezonds) te eten. Maar hoe zorg je er dan wél voor dat je gezond en gevarieerd kunt eten? Zelfs als je vaak alleen bent? Hier vind je enkele handige tips. 

Doe wekelijks boodschappen 

De boodschappen doen is vaak al een hele klus wanneer je vaak alleen eet. Waar kies je immers voor? Veel gerechten zijn al snel te groot en het is ook gewoon minder gezellig om eerst een uur in de supermarkt te lopen en het eten vervolgens alleen op te peuzelen. Daarom is het belangrijk om het voor jezelf duidelijker te maken dat je gewoon kunt koken. Zorg er dus altijd voor dat er voldoende verse ingrediënten in huis zijn om maaltijden te bereiden. Bedenk aan het begin of eind van iedere week wat je de komende dagen gaat eten en haal hier alvast de ingrediënten voor in huis. Hierdoor ben je eerder geneigd om (gezond) te koken, omdat het nou eenmaal voor het pakken ligt en het zonde is om dit over de datum te laten gaan. 

Plan afhaalmaaltijden in 


Vind je het af en toe gewoon heerlijk om naar food near me at butlon.com te kijken? Geen enkel probleem. Een keertje eten bestellen of afhalen is geen enkel probleem. Sterker nog: uit de statistieken van het afgelopen jaar is gebleken dat het merendeel van de Nederlanders wel eens gerechten thuis laat bezorgen. Zorg er echter wel voor dat je hier geen gewoonte van maakt. En – indien dat nodig is – let ook een beetje op de voedingswaarden van ieder gerecht. 

Wat eten we vandaag 1 persoon? Door het brede aanbod van afhaal- en bezorgrestaurants online is die vraag voortaan gemakkelijk te beantwoorden. Gelukkig betekent gerechten laten bezorgen niet alleen meer slappe friet of kleffe pizza. Nee, zelfs de meest vooruitstrevende restaurants bieden tegenwoordig bezorging aan. Ook is er genoeg keuze uit semi-gezonde gerechten. Je kunt het dus zo gek en gezond maken als je zelf wilt. 

Videochatten tijdens het eten 


Dit klinkt misschien een beetje als een vreemde tip, maar het is wel heel effectief. Zeker nu tijdens de coronacrisis kun je je snel eenzaam voelen als je alleen woont. Gelukkig beschikken we tegenwoordig over enorm veel digitale mogelijkheden om in contact te staan met onze dierbaren. Probeer bijvoorbeeld een keer te videochatten tijdens het eten. Nodig vrienden of familie uit om deel te nemen aan het gesprek en eet tegelijkertijd. Een goed moment om even gezellig bij te kletsen én geheel coronaproof. Kies je ook nog eens voor eten bestellen via Butlon.com? Dan is het feestje helemaal compleet! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *