30 november 2021

Hoe kleed je je evenement aan?

2 min read

Drommende mensen, muziek door de speakers, etensgeuren bij grote evenementen of juist een formele setting in vergaderzalen en congressen. Bij elke vorm van evenementen of aangelegenheden met grote groepen is er sprake van een sfeer die bepaald wordt door de omgeving en de programmering. Wanneer je een evenement gaat organiseren zijn er een hoop manieren om de tijd in te vullen of aan te kleden. Hierbij houd je rekening met de sfeer van het evenement en daarop pas je plannen aan. Een huishoudbeurs heeft een hele andere toon dan een Europees congres. Het kan lastig zijn om in te schatten wat passend is maar er zijn een hoop mogelijkheden die sfeerbepalend zijn voor elke soort groep, bijvoorbeeld een Koffiebar op locatie.

Koffiebar op locatie is een aanrader 

Dit is een hele simpele manier om de sfeer in de groep warmer te maken. Koffie wordt veel gedronken en is vaak erg welkom op een evenement. Een bar kleed ook de omgeving aan. Een barista inhuren heeft ook een grote invloed. Hierdoor ontstaat er contact in de groep. Bij ieder soort evenement is dit welkom omdat het een gevoel van ontspanning met zich mee brengt. Een kopje koffie of thee is voor veel mensen een rustmoment. Of een warme afleiding van het werk, van de drukte en een manier om weer op gang te komen. Het uiterlijk van een bar zorgt voor aankleding. Een vergaderzaal heeft vaak een koele impressie, maar een koffiebar breekt dat op. Het contact en de gemeenschappelijke ervaring verandert de sfeer. Mensen worden losser. Dit is bevorderlijk voor vrijwel elke situatie. Dus of je nu een verjaardag viert voor een grote groep, een vergadering hebt of een groot evenement aan het plannen bent, een koffiebar is altijd goed. 

Aankleding

Het uiterlijk van een bar heeft ook een groot effect op de sfeer in een groep of bij een evenement. Mensen zijn erg visueel ingesteld en een bar die past bij de omgeving zorgt voor een ontspannen sfeer. Het geeft mensen het gevoel dat de bar past bij de ruimte, het interieur, bij de mensen en daardoor wordt er makkelijker contact gemaakt. Niet alleen een bar heeft invloed op de sfeer, maar ook de decoratie in de ruimte. Kale muren zorgen voor een koude, zakelijke sfeer. Dit hoeft niet erg te zijn maar het heeft wel invloed op de mensen in de ruimte. Mensen passen zich automatisch aan aan hun omgeving. Dus wanneer er een warme sfeer is, voelen mensen zich meer op hun gemak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *