30 november 2021

Ken jij deze rode wijnsoorten al?

2 min read

Net als de wereld van de witte wijn is ook de wereld van de rode wijn groot; en deze wordt ook steeds groter, want elke dag verschijnen er wel nieuwe wijnsoorten op de markt. In deze blog gaan we langs een aantal rode wijnsoorten waarmee je kennis gemaakt moet hebben.

Merlot

De bekendste rode wijnsoort die er is. Populair door zijn opvallend zachte smaak, lekker romig en vol fruit. Daarnaast ook nog veelzijdig te combineren, zoals bij de borrel, pasta met tomaat of rood vlees.

Cabernet sauvignon

Krachtig, vol en stoer: deze broer van de merlot. Kenmerkend zijn de geur van zwarte bes en kruidige aroma’s, die sterk kunnen variëren. Lekker bij diverse soorten kaas en rood vlees.

Malbec

Oorspronkelijk uit Frankrijk, maar vandaag de dag de bekendste druif van Argentinië. Deze druif maakt wijn met tonen van donker fruit en heeft een rokerige nasmaak. Een echte ‘vlees’-wijn, maar ook uitstekend te combineren met vegetarische of veganistische gerechten.

Zinfandel

Deze Californische blauwe druif is de belangrijkste van de streek. Zeer veelzijdig worden er rode, witte en rosé wijnen van gemaakt. Kenmerkend voor deze wijn is de aroma van bosvruchten, diverse specerijen en de rokerige hint.

Tempranillo

Een echte Spaanse rode wijn. Wegens het ‘gebrek’ aan uitgesproken smaak is deze wijn ideaal om los te drinken, maar daardoor is ze ook uitstekend te combineren met diverse gerechten. Een zeer veelzijdige wijn die goed pas bij de Spaanse en Italiaanse keuken.

Syrah

Ook wel bekend onder de naam shiraz is een van de wereld beroemdste druivenrassen. Syrah vindt zijn oorsprong in Rhône, maar wordt vandaag de dag overal ter wereld geteeld, want soort voor een grote diversiteit aan smaken.

Natuurlijk zijn er nog veel meer rode wijnsoorten vandaag de dag verkrijgbaar. Ben je op zoek naar dat ene pareltje voor die speciale gelegenheid? Of wil je iets totaal nieuws proberen? Neem dan eens een kijken op degoudenton.nl waar je uit een bijzonder assortiment rode wijnen kunt kiezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *