30 november 2021

Waar bestaat een bar uit?

2 min read

Een traditionele bar kopen bestaat normaal gesproken uit slechts twee delen, te weten een voorbar en een achterbar. In dit artikel leg ik u uit waar beide bardelen voor dienen.

Waar dient een voorbar voor?

Bij een bar kopen is de voorbar is eigenlijk het belangrijkste gedeelte. Dit is namelijk de plek waar uw gasten directe interactie hebben met uw bedrijf en personeel. De bar staat doorgaans op een zeer zichtbare locatie en moet uitnodigend zijn. Daarom is het mogelijk de voorbar te voorzien van allerlei details om deze perfect aan te laten sluiten bij uw interieur en om een blijvende indruk achter te laten op uw gasten.

De bar dient daarnaast ook comfortabel te zijn voor uw gasten. Het kan zijn dat uw bar doorgaans wordt ingezet in een nachtclub. Op zulke locaties wordt er vaak geen gebruik gemaakt van een zit plek, maar kunnen gasten enkel staand aan de bar hun consumpties bestellen.

Waarvoor is een achterbar?

De achterbar dient in de basis twee functies. De eerste functie is ook daadwerkelijk functioneel. De achterbar heeft namelijk meerdere planken en kasten. De planken worden doorgaans gebruikt om drankflessen op zetten. Zo krijgen uw gasten direct een goed beeld van welke dranken u aanbiedt. In de kastjes eronder kunnen bijvoorbeeld schoonmaakspullen of verpakking neergezet worden, denk aan dozen met rietjes, stampertjes of andere producten die nog in de verpakking kunnen zitten. De tweede functie van de achterbar is esthetisch. Uw achterbar zal namelijk bekeken worden door uw gasten wanneer zij staan of zitten aan de bar. Wanneer u goed gebruik maakt van verlichting, denk aan spotlights of hanglampen, kunt u een mooie sfeer creëren en uw producten uitlichten en onder de aandacht brengen.

Let er goed op dat de voorbar en achterbar bij elkaar horen zodat ze een mooi samenhangen geheel vormen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *